Ny helg

Helg igen en vecka till har  passerat.  Denna vecka  har passerat ganska fort.  Min man haft ledig  vecka och han har  pysslat med att bygga  ett växthus.  Han trivdes med att pyssla med detta och det var en härlig känsla att höra honom vissla när han jobbade.
Det är länge vi tänkt att vi vill  ha ett  växthus.  Och nu blev det läge att bygga  ett. Han byggde ett  av ett av gamla fönster . Och det byggdes mot  väggen  på  vår friggebod.  Blev jätte  fint och där  ska vi ha tomater och ev någon  gurka.  Utanför kommer vi ha  2 pallkragar med  bla  sallad, rädisor, zuccini och så ärtor.  Ska även försöka odla  potatis.  Men det blir direkt på  marken i en halm bödd.  Perfekt att odla potatis under halm . För många år sedan  gick jag en studiecirkel med ekologisk odling.  Och just detta sätt med att odla potatis är ett väldigt lätt sätt  och fyller många bra  funktioner och mindre arbete.   Och till nösta säsong så  har  man  ett perfekt nytt land  att odla  på. 
 
 
 Så här kan det se ut. Kallas  täckodling 😊
I veckan  som har  gått har vi även hunnit med ben sväng till tippen.  Rensar och rensar gammalt som bara  stått  . Man samlar på  såååå mycket under  åren. . Bra att ha saker.   
I torsdags var jag på lymfmassage igen och det börjar göra  nytta. Det  och i kombination av min infrabastu hjälper .
Har gått  med  1 v mellanrum 3 tillfällen på  2 timmars behandling.  Nu ska det gå  mellan  4-6 v till nästa gång.  Men  använder mig  så mycket jag kan  av egen lymfmassage och Infrabastun för att fortsätta få igång lymfsystemet 😀 
 
Mer som hänt under veckan är att i fredags kom min arbets terapeut hit med min löttare rullstol.  Det kändes som ytterligare en lättnad . Nu kan jag orka mer om vi ska ivög lite längre och även  nör jag behöver ha  avlastning hemma  . Men kommer fortsätta gå  med  rulle med.  Behöver både och.  
En bra  vecka har det varit trots att jag blir väldigt trött i omgångar. .  Men  jag  lär mig mer och mer hur jag ska  leva ett  så bra liv som möjligt . Morgon är värst för kroppen håller inte ihop  efter vilan på natten. Men jag  accepterar att det  får ta tid på  morgonen.  
Idag ska  vi på baklucke loppisen  och sälja hundsaker.  Det är  min man och dottern som är med.  Hoppas på  att vädret håller i sig.  
Lena

Saknar min ridning

Idag var  jag  med Tim till sin  ridlektion.  Det väcker mycket  tankar inom mig. Kul att se sin son rida  och pyssla med hästarna.  Men jobbigt när jag saknar mina hästar så. Jag skulle må så  bra av att få rida igen. Komma  upp på hästryggen ska  jag igen. Men  först efter  3 månader efter  nack op. Det är den 23 juni. Sedan får  vi se hur  vi ska  gå vidare med rygg op.  Har läkar besök 15 juni. Med röntgen och besök.  Då  ska vi diskutera hur vi går vidare med ryggen.  Jag är väldigt inställd på en ny ryggoperation.  Även  om den är tuff och måste Stelop 4 kotor.  För som det  är med min funktion och gångförmåga är det värt ett försök.  För så  som  det är nu är det tufft.  Jobbigt att könna  mig  så instabil o ryggen och höften.  Och så tungt att pulsa jämt.  Tar jätte  mycket på min  ork. 
Jag får  ny rullstol i slutet av denna v. Och det ser jag  fram emot .Jag använder ju rullatorn mycket men det tar väldigt mycket på min ork ändå. Så för att kanske  orka mer så kan jag  använda rullstol när  man ska  ivög lite mer.  
Jag  ska  även få en el scouter så jag kan komma  ut på promenad lite mer. 
Men jag hoppas som sagt var  att  jag  kommer bli böttre även  om det kan ta tid.  Har  ju haft  funktions nedsättning sedan  det  började  i juli 2015 och sedan dec 2015 blivit  mycket vörre i båda benen.  Först  var vänster ben värst men nu är  det nog värst i höger. Där jag nästan alltid  är bortdomnad under  foten.  Och har även lite  nerv smärtor ner i benet. 
Jag tar en dag i taget och lär mig något för varje dag som går  hur jag  ska leva  ett så bra liv som möjligt.  
En sak vet  jag i allafall att ridningen kommer jag börja med igen.  Ridning är bra träning  för oss med EDS hypermobilitet.  Många sjukgymnast er rek just ridning.  Oxh även  med dålig benfunktion kan  man ju rida.  Balansen är jag bra  på. Och islandshäst är en bra  häst med  deras  fina  mjuka gångarter.  
 
Så fram till dess att jag  sitter  i sadeln  igen  så får  jag väl njuta  av att sonen  rider och jag får drömma.  
En bild på min  fina  Gjöf och Tim när han  red förra  fredagen i Kalvefall.  

Bra helg.

Haft en bra helg med mina söner.  Yngsta  sonen spelade bowling tävling och vi hejade på. Och idag körde jag igång husvagnen för att den ska besiktigas. Verkade vara helt  ok.  Så har  vi fått upp vår  paviljong som är  så mysig att sitta  i. Och idag  revs vår  gamla  ute dusch  som vi haft när vi renovera badrummet i vintras.  Så skönt att få  lite hjälp med små saker som är så  tråkiga  att göra. Nu ligger jag raklång på golvet en stund.  Så ska  hundarna strax få lite mat.