Hokus pokus?

Hårt slitande mycket envishet och ett jäkla annamma det är det som driver mig framåt trots motgångar. Har funderat på hur livet skulle se ut om man gav upp som många faktiskt gör i perioder. Jag själv undrar var min styrka kommer från... envis som en åsna .. kämpar jag på trots vissa dagar , vissa perioder förr har jag nästan gett upp. Men sista två åren har jag nog inte varit sådan. Visst har jag tappat gnistan ibland men ändå kämpat vidare. Just nu har jag en period som är lite frustrerande  .. fotleden jäklas med mig efter alla promenader. Så just nu så blir det kortare promenader men tar även cykeln för hundarna ska var i kondition.  Dom får leka och springa på tomten och vi går till gärden där dom får sträcka ut!
Jag har fått tänka om lite med tanke på min dumma fotled, men försöker hitta andra utvägar som gör att den inte blir så aktiv irriterad. Och fortsatt träning är ju bra för övriga kroppen men även för foten.
Gårdagen var en lugn dag bara massa egen tid göra vad jag ville och kände för. Mycket tid med hundarna både mina egna men även mys med inackorderingar. Men så bästa tiden under gårdagen var ändå ridtur på min fina Islänning. Älskar denna hästen, hon ger mig så mycket tillbaka. Underbart att ha en sådan kompis! Vi jobbade ganska bra på gärdet och hon fick en mycket fin lösgjord form. Så nöjd och belåten så tog vi en lugn skogtur efteråt. En svettig men rätt nöjd häst.
 
     Efter denna mysiga ridtur var både jag och Gjöf hungriga. Gjöf och Chevy fick hör och jag själv fick en god lunch med grillad kyckling, ugnsstekta grönsaker , paprika och squasch med fräsh sallad till. Mums!
     
     Inget är gratis trots att man skulle vilja det. Speciellt inte konsten att ha ett bra välbefinnanmde och friskt liv. Jag själv har fått slita och får fortfarande slita med att hålla mig i bra hälsa och vikt. Jag gör det för min egen skull inte för att andra ska vara nölda med mig. Jag mår bra av träningen , jag mår bra av att äta var tredje timme.
Det är också en underbar känsla när jag kan hjälpa och peppa andra som tar tag sitt välbefinnande. Jag själv får inspiration av andra som delger sin inspiration speciellt för träning och samma livsstil som jag gillar.
Just nu känns allt bara så bra! Och det trots att foleden gör ont till och från. Nu ska jag sysselsätta dessa två små odåger Lily och Litchi
 
Så jag sedan kan sticka iväg för ett litet styrkepass innan lunchen. Men först ska vi busa och leka lite med godingarna. Sedan sover dom gott till jag kommer hem då är det lunch för dom och mig.
Ha en bra dag!
LENA
 
 

ogillar kaos.....

Usch vilken dag.. började bra med allt under kontroll.  Morgon sysslor.  Jobb.  Kunder. Ja det mesta var som det brukar. Men nu lämnar jag hemmet i fullständigt kaos... mannen tömde hall  garderoben med div saker.. skulle koppla in lyse i nya hallen.  Kanon! Älskade min man som gör det som behövs. Men vilket kaos hela köket fullt av saker... puh.. nä jag får väl skippa träningen idag trots att jag  behövde den återhämtning efter en aktiv dag med jobb. Sysslor.  Dom flesta åker till ett jobb och sedan hem. Jag jobbar hemma så man kopplar nästan aldrig av. Så jag behöver min egna tid och det får jag på gymmet.  Och det mår jag så bra av. Höll som sagt på att bryta ihop idag med all kaos.. och vill inte komma hem till ett kaos. Och gubben min har jobbat  fm så känns som om han måste få koppla av med. Puh.. men min älskade man skickade iväg mig till gymmet . Tack min älskade man. Älskar dig och är så tacksam för att du stöttar mig i min livssti. Och står ut med träning och allt annat. Du är bara så underbar♥LENA

Lite bakslag..

Viljan är stor hos mig och envis som sjutton men jag måste backa lite med mina lång promenader. Min stelopererad fot säger ifrån.  I måndags blev den väl lpng. Och trots både ortoped skor. Inlägg. Fotledsskydd för vristen.  Så blev det för tufft. Rundan blev på två timmar både asfalt. Och i skogen. Hundarna var pigga så blev överlyckliga att vi började jogga . Kändes bra så blev fyra km jogga sedan resten av rundan . Låg cardio. könde inget i foten /fotleden under rundan. Men lite senare under fm. Aj sjutton....foten sa ifrån rejält...  lönge sedan jag haft så ont i den. 
Blev då påminnd om hur mycket värk och hur många år jag hade så ont i foten.  1998- och egentligen fram till  flrra året.  Då jag tog tag i träningen , vikten och kost.  Köndes som ett riktigt bakslag!  Resten av måndagen bkev ganska tuff. Jag hade verkligen ont.   Men så tänkte jag till. Detta ville jag inte ha med smärtor.  Tisdag var foten böttre. Och öven om min knopp ville och öven  kroppen på morgonrunda. Så sa jag nej!  Foten måste vara lugn. Och det kändes faktiskt bra. Inga promenader resten av veckan . Jag ska inte tillbaka till det som varit.  Förut körde jag på ännu mer nör jag fick ont.  Blev det böttr då? Nej det blev det inte. Denna gång lyssnade jag och vad hände. . Jo snabb återhämtning.  Träna har jag gjort ändå men behöver juinte ut och bbelasta och aktivera fotleden ännu mer genom att löpa på hårda asfalten.  Och sedan ta låg cardio på över en timme.  Dumt . Min fot har en skada och den är opererad tre gånger.  Jag kommer alltid få tänka till en gång extra. Och det är det jag fortfarande har att jobba på. Hitta andra vägar till ett bra och välmående liv. Och jag är en bra bit på väg♥ foten mår mycket mycket böttre idag.  Fotleden lugnade ner sig av att få vila.  Och har använt mina inlägg.  Skor och fotledsskydd mer än någonsin. Nu är jag snart fit for fight igen!  I lagom dos promenad när det känns bra.   Träning och välmående.  
Trevlig Lördag
LENA